Jdi na obsah Jdi na menu
 


Napoleonovy řezy

29. 4. 2014

22724.jpg

Ingredience

  • Korpus:
  • 300 g zmrazeného listového těsta
  • Náplň:
  • 1 puding s vanilkovou příchutí (Dr. Oetker)
  • 400 ml mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilinový cukr (Dr.Oetker)
  • Na potření:
  • 2 polévkové lžíce meruňkové marmelády
  • 1 polévková lžíce vody
  • Na polevu:
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce vody

Postup

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Poté ho vyválíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, které se nám vejdou na plech. Na několika místech je propícháme vidličkou, vložíme do trouby a pečeme asi 10 – 12 minut při 200 – 220 stupních v el. troubě.
Upečené pláty necháme vychladnout.

Na náplň připravíme puding dle návodu na obalu – ale pouze ze 400 ml mléka a s vanilinovým cukrem.
Jeden plát listového těsta položíme na obdélníkový dortový podnos, potřeme jej 1/3 krému, položíme druhý plát, potřeme ho polovinou zbývajícího krému, položíme třetí plát, který potřeme zbytkem krému a položíme poslední plát. Mírně přitiskneme.

Na potření smícháme meruňkovou marmeládu s vodou a necháme v hrnci přejít varem. Směsí potřeme povrch koláče a necháme krátce zaschnout.

Z moučkového cukru a vody umícháme hustou polévu a potřeme ji povrch koláče.
Polevu necháme ztuhnout.

Pláty listového těsta necháme před pečením trochu odpočinout, lépe si pak udrží tvar.
Chceme-li dosáhnout výraznější ovocné chuti, nahradíme při přípravě pudinku část mléka ovocnou šťávou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář