Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře s nádivkou

7. 5. 2014

 

1 ks kuřete
  máslo
  kmín
  sůl
  voda na podlití
  Na nádivku:
5-6 ks nejlépe den starých rohlíků
2 ks vejce
1 hrst nadrobno nasekané zelené petrželky
  špetku nastrouhaného muškátového oříšku
  trochu mléka
  pepř
  sůl


1. Nejprve si připravíme nádivku; utřeme 1-2 lžíce mírně povoleného másla s trochou soli, kořením a žloutkem, z bílků vyšleháme tuhá sníh, rohlíky nakrájíme na malé kostičky, necháme máčet v mléce
2. Utřené máslo smícháme s vyždímanými rohlíky, nasekanou petrželkou a sněhem z bílků
3. Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i z venku, naplníme nádivkou a to i pod kůží a na prsou, dáme do zapékací misky
3. Kuře okmínujeme, obložíme plátky másla, podlijeme trochou vody, přiklopíme a necháme péct
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení kuře několikrát obrátíme, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme vodou a přelijeme výpekem
5. Na posledních 30 minut kuře pečeme odklopené, aby jsem získali křupavou kůrku
6. Naporcované kuře servírujeme i s nádivkou a podáváme s rýží nebo bramborem, mírně přelité šťávou z výpeku.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář