Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těsto na pizzu z pizzérie

29. 4. 2014

1-fotografie0202.jpg

Ingredience:

Hladká mouka

 

1/2 kg

Olivový olej 1 lžíce
Sůl 1 lžíce
Droždí 1 kostka
Studená voda 2,5 dl

 

Postup:

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.

Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář