Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodová zmrzina ( domácí )

20. 5. 2014

 shutterstock_92549626-620x230.jpg

Ingredience na cca 1 l zmrzliny:

  • 700 g čerstvých zralých jahod
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk

 

Postup:

Jahody očistěte a zbavte stopek. Nakrájejte je na menší kousky a nasypejte do mísy. Přidejte k nim cukr a pomocí vidličky je pomalu rozmačkejte. Vanilkový lusk rozpulte, vyškrabejte z něj zrníčka a vmíchejte je do jahod s cukrem. Do mísy přidejte tvaroh a smetanu. Vše pořádně promíchejte a přelijte do hrnce. Směs zahřívejte tak dlouho, dokud nedosáhne bodu varu. Pak ihned zeslabte plamen a nechte jahodový polotovar zcela vychladnout.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář