Jahodová zmrzina ( domácí )
20. 5. 2014
Ingredience na cca 1 l zmrzliny:
- 700 g čerstvých zralých jahod
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový lusk
Postup:
Jahody očistěte a zbavte stopek. Nakrájejte je na menší kousky a nasypejte do mísy. Přidejte k nim cukr a pomocí vidličky je pomalu rozmačkejte. Vanilkový lusk rozpulte, vyškrabejte z něj zrníčka a vmíchejte je do jahod s cukrem. Do mísy přidejte tvaroh a smetanu. Vše pořádně promíchejte a přelijte do hrnce. Směs zahřívejte tak dlouho, dokud nedosáhne bodu varu. Pak ihned zeslabte plamen a nechte jahodový polotovar zcela vychladnout.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář